Sopsäckar & Soppåsar

Köp sopsäckar och soppåsar online till bra priser och med snabba leveranser. Vi har ett brett utbud av olika varianter och storlekar. Är du intresserad av ett visst varumärke kan du filtrera efter detta i menyn till vänster. Där hittar du även ett filter för artiklar vi anser är ett bra miljöval, märkta med vår egen AllOffice-märkning.

135 produkter
Sortering:
Visar 48 av 135 produkterVisa fler

Hur väljer jag rätt sopsäck?

Det första du bör tänka på är storleken, så att sopsäcken passar i det sopkärl du använder. De mått och den volym säcken har framgår i namnet samt i beskrivningen, när du klickar dig in på en produkt. Här kan du också läsa mer om det material som påsen är tillverkad av och hur många soppåsar varje rulle innehåller. Ta även reda på hur tjocka sopsäckarna behöver vara beroende på vilken typ av avfall du ska fylla dem med. Tjockleken mäts i enheten my där ett högre värde innebär en tjockare och mer slittålig plast. Vi erbjuder produkter från 8 my som passar i papperskorgen på kontoret upp till 50 my som lämpar sig för städavfall och trädgårdsavfall. För matavfall rekommenderar vi matavfallspåsar.

Olika material för sopsäckar

I vårt sortiment hittar du soppåsar tillverkade av olika typer av plastmaterial. En vanlig typ är HDPE som är en tjock och styv variant av polyeten (PE). De tillverkas av ny råvara vilket gör att de är luktfria och hygieniska. De lämpar sig bra på exempelvis sjukhus. Ett annat vanligt material är LDPE som är en segare och mjukare variant av PE. Tillverkas ofta av återvunnen råvara, vilket gör den här typen av sopsäck mer miljövänlig. En tredje variant är LLDPE som är en extra seg variant av PE. Dessa är mer slitstarka än andra PE-säckar och lämpar sig därmed för grövre avfall.

Sopsäckar finns i olika storlekar och tjocklekar för att möta olika behov. Mindre säckar är vanligtvis avsedda för hushållsbruk, medan större och kraftigare säckar används inom industriella och kommersiella miljöer där större mängder avfall genereras. Tjockare säckar är bättre lämpade för tungt eller skarpt avfall som kan punktera eller skära igenom tunnare material.

En viktig aspekt av sopsäckar är deras miljöpåverkan. Traditionella sopsäckar av plast bryts ner mycket långsamt, vilket bidrar till plastföroreningar. För att minska denna påverkan har många producenter börjat tillverka biologiskt nedbrytbara eller komposterbara sopsäckar. Dessa alternativ är gjorda av material som bryts ner snabbare och på ett mer miljövänligt sätt, vilket hjälper till att minska mängden plastavfall som hamnar i naturen.

Sopsäckar är också ett viktigt verktyg för att upprätthålla renlighet och hygien. Genom att samla avfall i täta säckar minskar risken för lukt, skadedjur och spridning av sjukdomar. Detta är särskilt viktigt i offentliga utrymmen som parker, gator och byggarbetsplatser där korrekt avfallshantering bidrar till en ren och säker miljö.

Kundinställningar

/

Följ oss

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

Nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden och inspiration

Genom att klicka på "Prenumerera" godkänner du våra integritetsvillkor.
Klarna
Klarna
MasterCard
LogoIso
Alla rättigheter förbehålls, AllOffice - 2024|Kundsupport 020 - 45 50 50